LEZING

INTERACTIEVE INSPIRATIELEZING

De meerwaarde van kunst in een sociaal-maatschappelijke context

door: Paola de Bruijn en Rudy Simon

Donderdag 28 oktober 2021
Stadkamer Centrum – grote zaal

19.00 uur: inloop
19.30 uur: start lezing
20.30 uur: pauze
20.45 uur: ‘aan tafel’
21.30 uur: einde/borrel

Je kunt je aanmelden via: post@rudysimon.nl of anne.blok@stadkamer.nl.
Wil je alvast meer weten? Lees dan HIER verder.

Paola de Bruijn en Rudy Simon laten aan de hand van voorbeelden uit het kunstproject ‘Vlieg naar Zuid’ zien op welke manier kunst een rol kan spelen in de maatschappij.

“Door kunst als poort te zien wordt het mogelijk om in een andere wereld te stappen.”

Is er licht aan het einde van de tunnel?
Een inspirerende avond voor zorgprofessionals, sociaal werkers, geëngageerde kunstenaars en geïnteresseerden over ouder worden, kunst, spelen, de maatschappij en existentiële vragen over het bestaan.

Paola de Bruijn is kunstenaar, docent en onderzoeker. Momenteel werkt zij aan haar dissertatie over een existentiële kwestie; ouder worden. Het uitgangspunt van haar onderzoeksproject is dat de kwestie van veroudering niet moet worden gezien als een probleem dat op de een of andere manier moet worden opgelost door bepaalde interventies, maar als een onvermijdelijke dimensie van het menselijk leven. Ouder worden kan dus existentiële vragen oproepen: dit project gaat ervan uit dat vragen over het bestaan, het zijn, het leven centraal zouden moeten staan in het werk van sociaal werkers. Hierbij speelt kunst wat Paola betreft de hoofdrol.

Rudy Simon is kunstenaar en docent en de initiatiefnemer van ‘Vlieg naar Zuid’. Hij doet in zijn werk onder andere onderzoek naar de werking van kunst in een sociaal-maatschappelijke context. De essentie is om een leefbare wereld te creëren voor toekomstige generaties. Ongedwongen opgroeien, ouder worden, educatie, existentie en zorgvragen in de maatschappij zijn daarbij een richtlijn. En hij houdt niet van uitdagingen. Tegelijkertijd past iedereen in zijn straatje.


@